Principiul alternării formelor de organizare a activității

- frontal, în grupuri mici, în perechi și individual și a strategiilor de învățare.

 

ISTORIA GRĂDINIȚEI

 

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 3 a fost înfiinţată în anul 1974. În perioada comunistă, clădirea grădiniţei a fost afectată de un incendiu, dar din anul 1995 clădirea este dată din nou în folosință, însă într-o stare de deteriorare avansată, cu funcționalitate redusă, de 3 grupe, un tronson al clădirii fiind închiriat unei firme de croitorie. Ulterior, se mai înființează încă 3 grupe de copii antepreșcolari. Începând cu anul 1998 clădirea grădiniţei a intrat în numeroase programe de reabilitare şi modernizare susţinute financiar de autorităţile locale. Sporul demografic pozitiv înregistrat în perioada 2000-2004, a determinat autorităţile să ia decizia de a realoca grădiniţei spaţiul ce fusese închiriat, astfel că aceasta se mărește la 9 grupe. Totodată, atracția noilor metode din alternativele educaționale determină orientarea politicii instituției spre una dintre acestea, astfel că în anul 2003-2004 se aplică pentru prima dată în grădiniță alternativa Step by Step la 3 grupe, urmând apoi ca în anul 2004-2005 să se mai înființeze 2 grupe în alternativă, iar din anul școlar 2011-2012, grădinița să devină singura grădiniță din Iași care aplică alternativa educațională Step by Step la toate cele 9 grupe.

În anul şcolar 2012-2013, grădiniţa îşi pierde, pentru prima dată în istoria ei, personalitatea juridică, fiind transformată în structură a Școlii gimnaziale „Vasile Conta”. Începând însă cu anul şcolar 2013-2014, unitatea îşi recapătă personalitatea juridică, fiind considerată una dintre cele mai mari şi atractive din oraşul Iaşi. În prezent, unitatea de dispune de săli de grupă amenajate cu mobilier specific alternativei, de o bogată bază materială şi didactică, de centrală termică conectată la sistemul centralizat de ȋncălzire, de reţea de Internet, de o curte amenajată pe centre, cu spaţii de joacă pentru copii, de un bloc alimentar modernizat, de un cabinet medical. Toate aceste resurse existente în oferta noastră educaţională au atras, în ultimii ani, un număr mare de solicitări de înscriere ale copiilor în grădiniţa noastră. Menţionăm că numărul solicitărilor depăşeşte anual capacitatea maximă de 200 de locuri, majoritatea părinţilor ce intenţionează să îşi înscrie copilul în grădiniţa noastră, având venituri medii şi studii superioare.

ECHIPA GRĂDINIȚEI

 AN ȘCOLAR 2022-2023

 

  • Iuliana Moșneagu- director

  • Iulia Radu

  • Alina Vîrlan

  • Luciana  Gherman

  • Mariana Petrișor

  • Anca Panainte

  • Ionela Cadăr

  • Carmen Sofa

  • Alina Ionescu

  • Zîna Șurpănelu

  • Ingrid Graur

  • Ramona Spiridon

  • Narcisa Ailincăi

  • Bianca Vasilache

  • Cristina Ciotloș

  • Raluca Simion

  • Roxana Puiu

  • Delia Socoleanu

 

principii aplicate în demersul educațional 

Principiul individualizării 

- organizarea activităților ține cont de ritmul propriu de dezvoltare a copilului, de nevoile sale, asigurându-se libertatea copiilor de a alege activități și sarcini în funcție de nevoile lor.

Principiul învățării bazate pe joc 

 

 

- este activitatea copilului prin care acesta se dezvoltă natural, prin urmare trebuie să stea la baza conceperii activităților didactice de toate tipurile.

Principiul parteneriatului cu familia și cu comunitatea 

 

- este necesar ca între educatoare și familie să se stabilească relații de parteneriat, care să asigure continuitate și coerență în demersul educațional; familia reprezintă un partener activ, nu doar receptor al informațiilor furnizate de educatoare referitoare la progresele realizate de copil; totodată, este importantă înțelegerea valorii educației pentru comunitate și participarea comunității la procesul educațional, în perioada timpurie.

Principiul diversității contextelor și situațiilor de învățare 

- oferirea unui mediu educațional de contexte și situații de învățare diverse, care să solicite implicarea copilului sub mai multe aspecte: cognitiv, emoțional, social, motric.

 

 

Cadrele noastre

cunoaște educatoarele noastre

Adriana Stoica

Vestibulum commodo volutpat a, convallis ac, laoreet enim. 

Maria Ionescu

Vestibulum commodo volutpat a, convallis ac, laoreet enim. 

Ioana Oprea

Vestibulum commodo volutpat a, convallis ac, laoreet enim. 

Galerie cu imagini

Află mai multe

Ne alimentăm

sănătos

 

Suspendisse a pellentesque dui, non felis. Maecenas malesuada elit lectus felis, malesuada ultricies. Curabitur et ligula. Ut molestie a, ultricies porta urna. Vestibulum commodo volutpat a, convallis ac, laoreet enim. 

Află mai multe

Ingrediente proaspete

 

Curabitur et ligula. Ut molestie a, ultricies porta urna. Vestibulum commodo volutpat a, convallis ac, laoreet enim.

Alimentație  echilibrată

 

Curabitur et ligula. Ut molestie a, ultricies porta urna. Vestibulum commodo volutpat a, convallis ac, laoreet enim.

Totul delicios

 

Curabitur et ligula. Ut molestie a, ultricies porta urna. Vestibulum commodo volutpat a, convallis ac, laoreet enim.